Terug naar gezonde voeding

Gepubliceerd op 20 januari 2024 om 14:57

Terug naar een gezonde basis! Inmiddels heb ik zoveel boeken gelezen over gezond eten dat ik er zelf bijna een boek over kan schrijven. De reden dat we naar Drenthe verhuisd zijn is vooral om onze kinderen een andere toekomst te kunnen bieden. Om daar te komen moeten wij als ouders eerst zelf een enorme mindset-switch maken, daar ben ik me van bewust. Om terug te komen naar een gezonde voedingsbasis, zullen we weer verbinding moeten maken met (onze) natuur. 

 

Het heeft twee jaar geduurd om te aarden op onze nieuwe plek, om te voelen, te veranderen, te bouwen. Het oude denken loslaten gaat niet vanzelf. We zien onze permacultuurtuin groeien en zelf groeien we mee. We maken andere keuzes nu. Ondertussen is het me gelukt om mijn nek- en schouderklachten zelf te verhelpen via yoga oefeningen. En zijn mijn heftige menstruatieklachten (misselijk, overgeven) aan het verdwijnen. Met hulp van de juiste adviezen uit de natuurgeneeskunde, zoals Rineke Dijkinga en Charlotte Simons www.artsvoorleefstijlgeneeskunde.nl Mijn tip is: bewegen, bewust ontspannen, grenzen stellen. En gezonde (vegetarische) biologische voeding vol voedingsstoffen aangevuld met vitamines en mineralen (supplementen). Tekorten aanvullen in mijn lijf, die ontstaan zijn door jarenlange verwaarlozing. Want dat is het in wezen.

 

Het boek De Gouden Gezondheidsgids van Richard de Leth van Oersterk zou ik aanraden voor een eerste stap. Mocht je ook de doodlopende weg van oneindige symptoombestrijding zat zijn.  Het boek gaf een goede handleiding om van oude, destructieve gewoontes af te komen. Ook de boeken van Hans Moolenburgh (Gezond leven in een vervuilde wereld) veroorzaken een bijzondere kanteling in het denken. En veel nieuwe inzichten die je verder brengen.

 

Kwalen en ziektes los ik nu niet meer op met pillen of prikken. Maar ik zoek naar achterliggende oorzaken, vaak te vinden in stress of voeding. Inmiddels kondigt zich de volgende uitdaging aan: het glazuurprobleem van mijn dochter. Zij heeft al sinds haar geboorte kaaskiesjes, waardoor zich geen goed glazuur vormt. De reguliere tandheelkunde roept vooral: fluoride! En boort en vult er vrolijk op los. Maar wij weten dat fluoride en boren erger zijn dan de kwaal. Dus zoeken we onze weg in de holistische zorg en het natuurlijke herstellende vermogen van haar tanden. Onze eerste stappen zijn remineralisatie en vetoplosbare vitamines: vitamine D, algenolie en Schusslerzout. Wordt vervolgt…

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.